La classe dels Cocos, Escoleta Can Cantó (Promoció 2011/2012)

divendres, 18 de maig del 2012

Visitem l'hort de Can Tomeu!


Avui ha sigut un dia molt i molt especial, ja que hem fet una sortida del centre per anar a visitar l’hort de Can Tomeu. Gràcies a això, els infants han pogut gaudir d’un temps i un espai ric en estímuls sensorials, ja que han estat en contacte amb la naturalesa. A més a més, han pogut conèixer diferents tipus de flors i arbres com els que podeu veure a continuació:

Arribem a la zona de plantació i comencem a investigar! La primera troballa que fem són les roses vermelles... 

Però prompte descobrim que també n'hi ha de blanques i roses. 

Alguns infants aprofiten per agafar les flors que més li han cridat l'atenció...

Mentre que d'altres prefereixen gaudir de l'aroma de la planta Maria Luisa

També observem on creixen les peres i les pomes que esmorzem

















I ens adonem que els nespres també creixen als arbres!


"La flor de l'ametller és, sense dubte, una de les més boniques", - Diuen alguns infants - 


L'amo de l'hort ens regala una mica de Camamilla. Gràcies!

El sistema de reg també ha estat tot un descobriment i sobre els qual els infants han pogut aprendre una mica més, gràcies a l’observació vivencial en primera persona. Tot un avantatge i un avanç de la tecnologia!



Després d’un temps de lloc lliure i exploració, els infants de la meva classe i jo hem començat a recol·lectar la flor de Lavanda que emprarem el proper dia per realitzar una proposta que jo mateixa he dissenyat; elaborar perfum natural!. D’aquesta manera, l’activitat cobra un gran sentit pels més petits, ja que han estat ells mateixos qui han pogut recollir la flor coneixent la planta d’on surt i les seves característiques físiques i sensorials, ja que les han pogut olorar, tocar, i fins i tot tastar!










Per últim, cal destacar, que mentre recol·lectàvem la flor de Lavanda, de manera espontània una de les nenes ha fet tot un gran descobriment; ha trobat un caragol que ha portant perquè tots el poguéssim veure!! Amb el caragol en terra, els més curiosos fan un cercle per observar-lo de més a prop; Quines hipòtesis en faran?, El voldran agafar tots o hi haurà algú que en tingui por?, Quines característiques fisiques reconeixem?, En sabem alguna cançó de caragols?. Els infants es mostren realment entusiasmats i jo hi veig una ocasió fantàstica per documentar. A la fi, tota una experiència de vida carregada d'aprenentatges significatius i vivencials que no us podeu perdre!  

Petites experiències de vida que ens fan créixer: observem un caragol!    



A continuació teniu la lletra de la cançó popular; Caragol treu Banya, el qual he enllaçat a un vídeo on podeu veure el ritme, la melodia i la entonació. 

CARAGOL TREU BANYA
Caragol treu banya, puja la muntanya,
caragol treu vi, puja al muntanyí.
Caragol treu banya, puja la muntanya,
caragol bover, jo també vindré.
Caragol treu banya, puja la muntanya,
caragol treu munt, puja aquí al damunt.  




Per últim, m'agradaria mostrar-vos un document que he realitzat sobre aquesta activitat, ja que formarà part de l'informe que entregarem als infants i les seves famílies al final d'aquest tercer trimestre. Aquest informe, és el document en el que les educadores mostren a les famílies totes les propostes realiztades pels seus fills durant el curs així com les imatges que narren totes les experiències viscudes. 

Sortida Hort de Can Tomeu (Informe)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada