La classe dels Cocos, Escoleta Can Cantó (Promoció 2011/2012)

dimarts, 22 de maig del 2012

Experimentem amb maduixes!

Una de les activitats programades per aquest tercer trimestre, consistia a experimentar amb maduixes i fer un mural amb aquesta fruita pintat pels infants. Aquesta experiència, ens ha dut en primer lloc, a experimentar i manipular amb les maduixes per tal de conèixer les seves propietats no només físiques, sinó també sensitives. D'aquesta manera, els infants han pogut explorar el seu sabor, olor, colors, tacte, etc. posant així en funcionament tots els seus sentits! 

La veritat és que ha estat una experiència molt gratificant i amb la qual no només han gaudit, sinó que ho han fet aprenent. A la fi, una vivència plegada d'aprenentatges significatius que els infants mai podran oblidar! A continuació us mostraré algunes imatges d'aquest procés i dels moments més significatius que no us podreu perdre!  

En primer lloc, olorem i tastem les maduixes... Alguns infants no ho dubten i de seguida s'omplen la boca. Pareix que els hagin encantat! 

Però a d'altres el seu sabor els amarga una mica i això es reflecteix a les seves cares.

A continuació, liqüem les maduixes. Els infants descobreixen una nova màquina. No saben ben bé dir el seu nom però sí reprodueixen el so elèctric que fa a l'hora de desfer la fruita; "brrrr..."!! Però, abans d'això! per que puguin liquar-les, m'encarrego de tallar-les en trossets més petits perque hi càpiguen dins el forat. 


Ara sí estem preparats! els infants exerceixen com a agents actius dels seu propi aprenentatge mentre que la educadora, en aquest cas jo, acompanyo a l'infant i el guio en aquest procés de creixement i descoberta.  Primer cal omplir el forat...


després de fer accionar el motor, presionem la fruita cap a baix i observem com cau la maduixa transformada en suc. 


















I per últim! només falta tastar aquest suc tan bó i que tan ben reflecteixen les cares dels infants. Alguns fins i tot es rellepen!


L'experiència avança, i ara és moment de pintar amb les maduixes que hem tastat. Per tal de garantir majors possibilitats de manipulació, i enriquir així les produccions dels més petits, els demanem que es llevin la roba perque hi puguin pintar amb tot el cos. Així doncs, creem oportunitant d'experimentació no només amb les mans, sinó també amb els peus, els genolls, els colzes i fins i tot el cul! D'aquesta manera, hi treballem també de manera transversal el cos humà d'una forma lúdica i dinàmica pels infants!


I per últim, res millor per acabar una experiència tan plaent com aquesta, que un bany relaxant amb aigua calenteta per fer-nos ben nets!


Cal destacar que aquesta experiència ens ha enriquit molt i ens ha aportat una vivència amb la que els infants no només han gaudit i disfrutat, sinó que també han pogut experimentar, manipular, tastar, olorar, jugar, sommiar... Fins i tot, per la nostra sorpresa, alguns d'ells com la Laia, que abans no volien ni tan sols tastar la maduixa ara gaudeix fent-ho, tal i com podem veure a la imatge. Esperem que no hàgim d'organitzar tot això cada vegada que volguem que un infant mengi algun aliment de nou...! 


Aquí teniu el producte final del mural que van fer els infants, i en el que per supost, jo també hi particip!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada