La classe dels Cocos, Escoleta Can Cantó (Promoció 2011/2012)

dijous, 3 de maig del 2012

Petites responsabilitats que ens fan créixer!

Per tal de fomentar el sentit de la responsabilitat i la cura dels éssers vius en els infants, els hem delegat petites responsabilitats que hauran de dur a terme a classe gairebé diàriament a partir d’ara.

D’aquesta manera, creem possibilitats que els permeten poder créixer i desenvolupar-se a nivell maduratiu, ja que són ells mateixos els que cuiden i es fan càrrec d’un ésser viu, ja sigui la seva planteta regant-la, els cucs de seda o els peixets alimentant-los, per tal que creixin sans i forts. Però, a més a més, també aprenen a acceptar petits fracassos en el cas que aquests morin, ja que aprenen a entendre que es tracta d’un procés natural de la vida.

A la fi, res més significatiu que poder vivenciar el procés de cura i creixement des éssers vius en primera persona! Aquí teniu algunes imatges que evidencien aquests moments.

Reguem les nostres plantes!


Donem de menjar als nostres cucs (portats per un papà de classe) i aprenem sobre el seu cicle vital, pel qual es converteixen en papallones!


 







Per tal d'enriquir aquesta proposta, he confeccionat un plafó amb imatges sobre el procés que podran observar i seguir els infants en els nostres propis cucs.


Donem de menjar als nostres peixets!


En aquesta imatge podem veure una nena que fa una hipòtesis i diu: “són per menjar”, ja que ha associat el peix que menja a l’escoleta amb aquestos. Nosaltres hem modificat aquest concepte erroni per tal que entengui que aquests no són per menjar, sinó perquè els veiem i els alimentem. 


Com vegeu, també cuidem de Cloti; la nostra tortuga d'aigüa! Aprenem moltes coses sobre ella; el que menja, ja que la alimentem nosaltres, i de com viu, ja que li hem de canviar l'aigua cada setmana. A més a més, aprenem a respectar i cuidar els animals i que, tot i que hem de mostrar-los-hi respecte, no li hem de tenir por. En aquesta imatge podem veure diferents reaccions dels infants; mentre que uns estan damunt l'aquàrium, altres preferèixen observar-la des de lluny.   



Per últim, destacar que les educadores també som un exemple per a ells i si volem que facin alguna cosa, primer ho hem de fer nosaltres i aquí està la prova! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada