La classe dels Cocos, Escoleta Can Cantó (Promoció 2011/2012)

dijous, 3 de maig del 2012

Plantem el nostre petit hort!


El dia d’avui ha estat molt emotiu, ja que hem tingut una visita molt i molt especial. Avui ha vingut a la nostra aula el papà d’una alumna, que s’ha ofert a ensenyar-nos com plantar un hort. En T. treballa cuidant la terra, plantant fruites i hortalisses. És per això, que ara que estem observant el creixement de les nostres flors i que hem plantant algunes llenties, l’hem convidat perquè ens mostrés en viu i en directe en què consisteix el seu treball. Així doncs, ha portat alguns sacs amb diversos tipus de terra, algunes plantes amb arrel i dos tests per plantar-les. Aquí teniu el procés de la meravellosa i significativa pràctica que hem realitzat.

En primer lloc, posem les pedres al test perquè ens serveixi de base. En Toni ens mostra com es fa mentre els infants observen distants; encara es mostren tímids.


A poc a poc els més atrevits comencen a participar de l’activitat. Ara fiquem la terra i l'aplanem perquè quedi ben escampada per totes bandes.


Ens adonem que amb alguns estris és molt més fàcil treballar la terra i l’experiència amb l’arener del pati ens dóna la pista!


L’activitat avança i és l’hora de posar les mates que ha portat el papà de Maria. Primer hem de fer un foradet perquè quedin ben a dins. Els infants també hi participen!


Finalment, reguem les plantes amb molta estima. En poc temps tindrem unes bones maduixes i tomàquets Cherrys  que podrem tastar i de la que els infants s’hauran fet cura amb molta paciència i dedicació. A la fi, res més significatiu i satisfactori que les coses fetes per un mateix!   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada