La classe dels Cocos, Escoleta Can Cantó (Promoció 2011/2012)

dimecres, 7 de març del 2012

Justificació del projecte de millora




L’escoleta de Can Cantó, vol dur a terme al seu centre un nou projecte molt innovador; la sala de la llum. Aquesta proposta, sorgeix amb la finalitat d’enriquir i millorar els espais que l’integren, i ampliar així la seva oferta educativa per tal de contribuir al desenvolupament integral de les capacitats físiques, cognitives i emocionals dels seus alumnes.


En quant a la situació inicial de l’espai que acollirà aquesta nova proposta, podem dir que és una de les habitacions que actualment fan servir per emmagatzemar el material escolar així com de neteja, entre d’altres. Aquesta, és una sala que pot acollir a un grup de 6 infants, ja que mesura 3m de llargària per 2m d’amplària aproximadament. Aquesta sala compta amb un bany interior que estarà fora de funcionament, amb la qual cosa quedaria tancat i únicament compliria la funció d’emmagatzemar materials propis de la sala de la llum i/o d’altres. Una altra característica de la sala, és que no té finestres i per tant la llum natural no impedirà recrear l’ambient de foscor que es persegueix. Una de les dificultats que trobem de l’espai, és que és un bany petit amb la qual cosa, no estava configurada com una sala de joc. A més a més, compta amb un aspecte negatiu i és que la llum s’encén automàticament i per tant s’haurà de cercar una solució.


Una vegada analitzat això, podem dir que la situació desitjada pel centre és la de crear un espai de foscor que contrastarà amb materials que il·luminaran la sala de forma artificial. El principal objectiu d’aquest nou projecte i raó per la qual volen aquest canvi, és per tal de disposar d’un ambient ric i estimulant amb el qual garantir majors possibilitats d’interaccions dels més petits amb el món que els envolta d’una manera plaent i perquè gaudeixin els infants. A més a més, també volen contribuir a que desaparegui la por a la foscor, tractant-la d’una manera lúdica a través del joc. En definitiva, podem dir que el centre defensa fermament la importància d’un aprenentatge basat en la manipulació i l’experimentació vivencial dels coneixements adquirits. És per això, que la disponibilitat d’un espai d’aquestes característiques és el següent dels seus reptes, donant així sentit i significat a la filosofia educativa del centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada