La classe dels Cocos, Escoleta Can Cantó (Promoció 2011/2012)

dijous, 26 d’abril del 2012

Festa hippie de la primavera!


Amb motiu de l’arribada de la primavera, el nostre Centre Infantil festeja avui la transició d’aquesta estació de l’any d’una manera lúdica i emotiva que els infants mai podran oblidar! Com a convidats especials tenim als infants i educadores de l’Escoleta de Vila que avui ens acompanyen per celebrar aquesta festa de manera conjunta. És per això, que durant tota aquesta setmana i la passada, educadores i practicants ens hem posat mans a l’obra per vestir el centre amb les seves millors gales per tal de donar un ambient festiu, colorit i acollidor al centre. D’aquesta manera, hem confeccionat i elaborat plafons amb poemes sobre la primavera, flors de Benvinguda, creat dibuixos primaverals que hem pintat als vidres, penjat flors fetes amb ampolles reciclades, entre d’altres. Aquí teniu algunes imatges de la decoració que vam elaborar.













Un altre aspecte que m'agradaria destacar, fa referència a l'aportació que vaig confeccionar. Es tractacta d'una flor de dimensions considerables que vaig crear a partir de la proposta que vam realitzar amb els infants de la meva aula, en la qual van pintar amb corrons damunt paper continu, creant així una mescla meravellosa de colors. D’aquest paper, vaig retallar una part en forma de flor que després vaig decorar amb pintura de dits per delinear el contorn, purpurina, i altres detalls com podeu veure a les imatges. A més a més, li vaig aferrar a cada pètal de la flor les imatges d’alguns infants del moment en que van fer la seva pintura, mentre que la imatge centra és de tot el grup de nens i nenes. Llavors li vaig posar una tija color verd de la qual sortien dues fulles, i al final li vaig posar el cartell de Benvinguda anunciant el dia de la festa i la temàtica hippie per les disfresses. Aquí teniu les imatges  que narren el procés d’elaboració de la flor de Benvinguda.


En primer lloc, els infants pinten damunt el paper continu on podem veure cares d'emoció tan expressives com aquesta:


Del paper continu retallo una part en forma de flor que em servirà per fer el plafó de benvinguda. 

També és important reforçar la nostra flor amb cartró perquè sigui més resistent. 


Desprès aferro les fotos decorant-les amb purpurina, i plastifico la flor perquè duri més. 


I finalment, aquí tenim el resultat; un plafó de benvinguda amb forma de flor!! 


D’altra banda, en quant a la celebració de la festa puc dir que va ser tot un èxit!! Els infants semblaven vertaders hippies i l’ambient va ser realment emotiu, distés i afable. Tots ballàvem i jugàvem al pati els uns amb els altres i donava igual si pertanyien a l’escoleta de Vila o a la de Can Cantó. Les educadores col·laboràvem i cooperaven en benefici de l’infant creant-los oportunitats de joc i aprenentatge. Amb aquest objectiu, vam realitzar diferents tallers per aula en els quals els infants podien desenvolupar totes les seves capacitats i potencialitats creatives i expressar-se artísticament. Així per exemple, en el taller de la meva aula, vam preparar tot una sèrie de dibuixos (caragols, diferents tipus de flors, papallones, etc.) que els infants podien dibuixar amb materials com ara ceres, retoladors, diferents tipus de gomets o paper de seda de diferents colors aferrats amb cola. Cal destacar, que aquests dibuixos ens serviran per fer un plafó en el qual narrarem la magnífica experiència de la jornada d’avui. Aquí teniu les imatges del moment.





Per últim, aquí teniu un seguit d'imatges que evidencien l'ambient tan emotiu, distés i afable que es va crear durant la festa de la primavera a la nostra escoleta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada